Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria și Republica Slovacă

A A A

Ambasadorul Victor Osipov s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Republica Moldova aflaţi la un stagiu în Austria

Publicat:Fri, 11/10/2019 - 19:52

Viena – 10.10.2019. Ambasadorul Victor Osipov a avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Moldova aflaţi la un stagiu în Austria, în perioada 7-10 octombrie 2019. Grupul de peste 20 de antreprenori a reprezentat câteva domenii: agricultură, apicultură, bănci, ICT, producerea de energie electrică şi termică, confecţia de tâmplărie PVC, etc. Participanţii au fost din mai multe localităţi din R. Moldova, preponderent de la Chişinău şi din partea de nord a republicii.

Antreprenorii au avut întrevederi B2B şi vizite la întreprinderi austriece atât la Viena, cât şi în alte localităţi din Austria. Aceasta se datorează cooperării fructuoase dintre Camera Economică a Austriei/Institutul pentru Dezvoltare Economică în cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie din R. Moldova, filiala din mun. Bălţi. Ambasada Republicii Moldova susţine această cooperare şi a participat nemijlocit la ceremonia de decernare a certificatelor de absolvire a cursului de instruire.

Discuţiile cu antreprenorii au fost un bun prilej pentru misiunea diplomatică de a afla care sunt preocupările oamenilor de afaceri din Moldova, scopurile şi perspectivele colaborării lor cu partenerii austrieci. La eveniment a fost promovat şi evenimentul programat pentru luna noiembrie la Chişinău, Moldova Business Week, la care colegii din Austria au fost invitaţi să participe.

Programul de sporire a calificării managerilor Moldova-Austria are atât scopul de preluare a experienţelor avansate, cât şi pe cel al identificării de potenţiali parteneri de business. Organizatorii programului susţin că sunt bucuroşi de această colaborare de durată dintre Camerele de Comerţ ale ambelor state, care durează de peste 15 ani şi datorită căreia peste 200 de antreprenori moldoveni au beneficiat de asemenea stagii.