Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria și Republica Slovacă

A A A

Expoziţia de fotografii MoldaWIEN a fost inaugurată în Austria

Publicat:Tue, 06/08/2019 - 08:59

Viena, 03 august 2019 - Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria a participat la vernisarea expoziţiei de fotografii MoldaWIEN, la castelul Wolkersdorf, în apropiere de Viena.

Expoziţia este rezultatul unei cooperări a organizaţiilor fotografilor Fluss şi Ad Oculos din Austria cu Uniunea Artiștilor Fotografi din Moldova şi este deschisă publicului interesat în perioada 04 - 25 august 2019. Aceasta cuprinde imagini şi impresii despre locuitorii, viața socială și culturală din Moldova. La eveniment a fost prezent un grup de fotografi, condus de Anatol Poiată, preşedintele Uniunii Artiștilor Fotografi din Republica Moldova.

Christine Elsinger, președintele organizaţiei Ad Oculos, a evidenţiat în discursul său că scopul proiectului constă în călătorii reciproce în Moldova şi Austria, imprimarea fotografică a impresiilor despre ţară şi organizarea ulterioară a unei galerii.

Expoziţia comună a fotografilor moldoveni şi austrieci se află la a doua ediţie, prima fiind vernisată la Chișinău, în luna august 2018. Lucrările create în timpul călătoriei fotografilor austrieci în Moldova sunt în prezent expuse în Austria alături de lucrările artiștilor moldoveni. Totodată, fotografii austrieci au elaborat pentru colegii din Moldova un program de activități culturale, vizitarea Vienei şi a unor localităţi istorice din Austria.

Fotografii din Republica Moldova ale căror lucrări sunt vernisate sunt: Anatol Poiată, Oleg Caneev, Irina Lesik, Nicolai Miniuc, Alla Sorokina, Andrei Sorokin, Vadim Sterbate.