Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria și Republica Slovacă

A A A

Prezentarea scrisorilor de acreditare în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE de către Ambasadoarea Mihaela Mocanu

Publicat:Wed, 31/08/2022 - 08:37

La 31 august 2022, Ambasadoarea Mihaela Mocanu a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE Secretarului General al Organizației, Helga Schmid.
 
Cu acest prilej, oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluții în actualul context de securitate regională și au trecut în revistă chestiunile prioritare de pe agenda OSCE. Un subiect aparte al discutiilor l-a constituit situația actuală privind procesul de soluționare a conflictului din regiunea transnistreană a  Republicii Moldova, oficialul OSCE asigurând, în acest sens, de întregul sprijin al Organizației în promovarea unei reglementări pașnice și durabile a conflictului, inclusiv prin activitatea misiunii OSCE în Moldova.
 
Ambasadoarea Mihaela Mocanu a reconfirmat sprijinul Republicii Moldova în favoarea consolidării eforturilor OSCE de a aborda provocările actuale complexe la adresa securității și stabilității regionale.