Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria și Republica Slovacă

A A A

Întrevederea Ambasadorului Victor Osipov cu Directorul administrativ al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare Martin Ledolter

Publicat:Tue, 05/03/2019 - 13:35

Pe data de 5 martie 2019 Ambasadorul Republicii Moldova Victor Osipov a avut o întrevedere cu Martin Ledolter, Directorul administrativ al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare la sediul ADA din Viena.

În anul curent se împlinesc 15 ani de la iniţierea activităţii ADA în ţara noastră, motiv de mândrie pentru Agenţie, pentru că în acest răstimp au fost implementate 17 proiecte în suma de aproximativ 16 milioane de euro în domenii precum dezvoltarea rurală, apă şi sanitaţie, educaţie, protecţia mediului înconjurător, infrastructura economică şi servicii, etc.

Cooperarea ADA cu Republica Moldova se bazează la moment pe strategia bilaterală pentru perioada 2016-2020 şi Cadrul Strategic al UE, dar în curând va fi dezvoltată o nouă strategie, Moldova fiind un stat prioritar pentru ADA chiar din 2004. Directorul ADA a informat despre proiectele în curs de desfăşurare în ţara noastră, precum şi despre noi idei de colaborare. A fost menţionat că se intenţionează urmarea cooperării în domeniile deja vizate pentru a asigura continuitate şi a perfecţiona reformele implementate.

Martin Ledolter a subliniat că şi pe viitor se aşteaptă o cooperare le fel de fructuoasă ca cea de moment, în cooperare cu UE şi Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare.

La rândul său, Ambasadorul Victor Osipov a adus mulţumiri pentru proiectele implementate de ADA în Republica Moldova, exprimându-şi încrederea că implicarea ADA se va extinde şi va deveni mai activă inclusiv în domenii precum infrastructura socială, guvernare şi societatea civilă, industrie.